Sposób przygotowania

Z 4 kromek chleba tostowegookroić skórki, posmarować cienko z obu stron masłem orzechowym lub czekoladowym, obłożyć plasterkami banana (po 5 szt na jeden sandwich). Złożyć i dobrze docisnąć. Jajo dobrze wymieszać z mlekiem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju z dodatkiem łyżki masła. Kanapki zanurzyć w jaju, uwzględniając także brzegi. Smażyć z obu stron na złocisto-brązowy kolor. Przekroić na trójkąty. Można też podać z syropem klonowym lub miodem

* Masło musi być w temp pokojowej - łatwo się rozsmaruje.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo apetycznie wyglądają.Zdjęcie pełna profeska.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !