Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapkowa pasta warzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt grecki 2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapkowa pasta warzywna

- Z chleba wykrawamy szklanką - identycznie jak na pierogi - kółeczka.
- Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.
- Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.07.2011 19:24
Smakowita !
etka 08.10.2010 15:04
fajne, fajne
anecia04 11.09.2010 14:42
Ich podstawą jest zawsze majonez i jajko
anecia04 11.09.2010 14:42
Sałatką kanapek nie smarujemy, stąd pasta warzywna, dla mnie wcale nie oznacza jedynie gładkiej masy, robię wiele innych tego typu i zawsze nazywam jest pasty kanapkowe
SmacznaPyza 11.09.2010 14:22
Izi, z ust mi to wyjęłaś - dla mnie właśnie pasta to zmiksowane \"coś\" na gładko do smarowania, ale nazwa rzeczywiście bez znaczenia
Izi 11.09.2010 14:18
napisałam \"sałatka\" bo pasta to dla mnie raczej gładka masa a tu są kawałki warzyw, ale co to za różnica jak nazwiemy? - ważne, że smaczne :-)
anecia04 11.09.2010 13:07
Pyzo zdecydowanie to nie sałatka, a pasta!
SmacznaPyza 11.09.2010 11:22
bardziej sałatka, ale i tak zjadłabym takie kanapeczki ze smakiem :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak