Sposób przygotowania

- Z chleba wykrawamy szklanką - identycznie jak na pierogi - kółeczka.
- Śmietankowy serek przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt. Umytą i osuszoną paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę razem z rzodkiewkami oraz jajkiem. Dodajemy do miski.
- Dymkę (zarówno zieloną część jak i cebulkę) i natkę drobno siekamy. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy. Mieszamy delikatnie. Podajemy na kółeczkach chlebowych.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardziej sałatka, ale i tak zjadłabym takie kanapeczki ze smakiem :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Pyzo zdecydowanie to nie sałatka, a pasta!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izi

    napisałam \"sałatka\" bo pasta to dla mnie raczej gładka masa a tu są kawałki warzyw, ale co to za różnica jak nazwiemy? - ważne, że smaczne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Izi, z ust mi to wyjęłaś - dla mnie właśnie pasta to zmiksowane \"coś\" na gładko do smarowania, ale nazwa rzeczywiście bez znaczenia
  • 3
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Sałatką kanapek nie smarujemy, stąd pasta warzywna, dla mnie wcale nie oznacza jedynie gładkiej masy, robię wiele innych tego typu i zawsze nazywam jest pasty kanapkowe
  • 4
    original
    Opublikowano

    anecia04

    Ich podstawą jest zawsze majonez i jajko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    fajne, fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowita !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !