Sposób przygotowania

Przygotowanie polenty: Wodę osolić i zagotować. Powolutku wsypać kaszkę cały czas mieszając. Masę gotować aż zacznie odstawać od garnka. Odstawić do stężenia.
Kaszę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać trochę oliwy i zeszklić na niej posiekany czosnek. Dodać kostkę z kaszy i zarumienić ją.
W salaterce umieścić opłukaną rukolę. Skropić oliwą z oliwek.
Dodać podsmażoną polentę, łuskane pistacje, podzieloną na części mandarynkę i serduszka wycięte z salami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    apetyczne wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super!
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne:}
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !