Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowe przekładane kremem budyniowym z capuccino

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl
cukier 3/4 szkl
margaryna 150 gram
jaja 1 szt
miód 2 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
mąka 1 szklanka
cukier pół szklanki
jaja 4 szt
proszek do pieczenia pół łyżeczki
NA MASĘ:
budyń śmietankowy 1 sztuka
masło 150 gram
kawa rozpuszczalna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe przekładane kremem budyniowym z capuccino

Margarynę roztopiłam z miodem i ostudziłam. Mąkę wymieszałam z cukrem i proszkiem do pieczenia.Wlałam margarynę i ubite jajko. Zagniotłam ciasto i podzielić na 2 części.

Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach.Piec w temperaturze 180ºC przez 15 - 20 minut. Drugie ciasto upiekłam tak samo.

Białka ubiłam z cukrem na sztywną pianę.Nia przerywając ubijania dodawałam po jednym żółtku. Mąkę wymieszną z proszkiem do pieczenia, wsypywałam do masy jajecznej i delikatnie mieszałam. Piekłam w formie takiej jak ciasto z miodem,wyłożonej papierem około 30 minut.

Przygotowałam budyń.Do gotującego się mleka wsypałam cappuccino i rozprowadzony,osłodzony budyń.Zagotowałam aż zgęstniał.Ostudziłam.Zmiksowałam az masłem i przełozyłam nim ciasto.

W tem sposób,że na spód ciasto miodowe,masa,biszkokpt,masa i ciasto miodowe.Na wierch polałam polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 09.05.2012 23:26
fantastyczne
IlonaAlbertos 26.11.2011 23:02
Super ciasto.
cukiereczek 16.02.2011 09:17
Super
aguus 28.01.2011 08:52
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak