Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi orientalne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
makaron ryżowy 200 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi orientalne

Makaron gotujemy (al dente), po ugotowaniu przestudzamy pod zimną wodą i kroimy na drobno. Rumienimy na oleju cebulę dodajemy mięso, lekko solimy i smażymy do miękkości . W osobnym rondlu na maśle dusimy starte na dużych oczkach pieczarki. Po przestudzeniu łączymy wszystkie składniki farszu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto na pierogi, rozwałkowujemy i wycinamy foremką okrągłe pierogi nakładamy farsz i zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie, przed podaniem polewamy zrumienionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 01.09.2010 12:12
super
banditka 01.09.2010 12:06
warty wyprobowania przepis :)
IZABELA29 08.07.2010 15:11
ciekawy przepis
TyTaN 06.06.2010 21:56
wyglądają przepysznie:0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak