Sposób przygotowania

Ugotowane zimne ziemniaki i ser przepuścić przez maszynkę. Dodać makę, cukier, skórkę z cytryny, sól,jajka, rodzynki i szybko zarobić ciasto. Uformować 12 racuszków, smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ale pyszne te Twoje racuszki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    robiłam takie, ale bez dodatku ziemniaków, tylko z gotowaną marchewką
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    dawno już nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takich racuszków nie robiłam. Apetyczne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !