Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Pora obrać i pokroić w plasterki. Piersi z kurczaka pokroić w kostki, nastepnie przyprawić je przyprawami i wstawić do lodówki. W międzyczasie przygotować zalewę: do rondelka wlać wodę, włożyć margarynę, pokrojone w małą kostkę ząbki czosnku, przyprawy i ketczup. Gotować na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Rozgrzać patelnię z dodtakiem oleju i przysmażyć na niej pora. Do naczynie żaroodpornego wsypać surowy ryż,pora, nastepnie dodać pokrojone miso z kurczaka. Na samym końcu zalać gorącą zalewą. Piec w piekarniku około 1 godziny w 200 C.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Dziękuje:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !