Sposób przygotowania

Paprykę opłukać, pokroić w ćwiartki, oczyścić z nasion. Każdą delikatnie posmarować oliwą z oliwek i ułożyć na blasze. Zapiekać przez 5 minut w temperaturze około 200 st. Podpieczoną paprykę wyjąć z piekarnika, ostudzić i zdjąć z niej skórkę. Miąższ pokroić w paski. Filety z piersi kurczaka opłukać, pociąć na kawałki, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podgotować w wodzie z dodatkiem bulionu oraz innych przypraw do smaku. Żółty ser zetrzeć na tarce. Formę do zapiekanek natłuścić oliwą. Na dnie ułożyć warstwę krakersów. Na ciastkach ułożyć paski papryki i podgotowanego kurczaka. Całość posypać startym żółtym serem. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 st. C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !