Sposób przygotowania

Piersi kurczaka należy pokroić na mniejsze cząstki i podpiec na oliwie z oliwek, obtaczając wcześniej w pieprzu. W międzyczasie gotujemy fasolkę szparagową do miękkości i przygotowujemy zalewę: 2 rosołki wlewamy do dużej szklanki z ciepłą wodą, mieszamy, dodajemy 2 pokruszone ząbki czasnku i zostawiamy do momentu, aż piersi i fasolka będą gotowe. Kiedy piersi są już podpieczone, wkładamy je do naczynia żaroodpornego, zalewamy odcedzoną fasolką, posypujemy bazylią, a na koniec zalewamy zalewą z rosołków i czosnku. Podpiekamy w temperaturze 150 st. tak około 10 minut. Ja podaję z ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !