Sposób przygotowania

jeżeli ciasto jest mrozone to rozmrozić,koperek opłukać i odłożyć kilka gałązek do dekoracji resztę posiekać,boczek pokroić w kosteczkę,wysmażyć na oliwie,dodać pokrojoną kapustę kwaszoną,kminek i posiekany koperek,przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru,przykryć i dusić ok.10min.oddzielić żółtko od białka,ciasto pociąć na 8 kwadratów,na środku każdego nałożyć porcję farszu,brzegi posmarować białkiem i składać na pół i mocno zlepić,docisnąć widelcem.wierzch posmarować rozkłóconym jajkiemukładać na blasze i piec ok.15-20min.w temp.200st.podawać z surówką w/g uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię wykorzystywać w kuchni ciasto francuskie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Lubię takie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !