Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
żółtko jajek 2 szt.
papryczka chili 1/2 szt.
natka pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
olej do smażenia
sól
parmezan 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: kluski ryżowe

Ryż opłucz, ugotuj w lekko osolonym wrzątku tak, by był gęsty i kleisty. Po ugotowaniu odlej nadmiar płynu. Ryż przemieszaj widelcem, wystudź. Dodaj do niego żółtka. Papryczkę chili umyj, usuń nasionka, drobno posiekaj. Natkę pietruszki opłucz, osusz, oberwij listki, drobno posiekaj. Chili, natkę i parmezan dodaj do masy, wymieszaj, dopraw. Z masy ryżowej formuj w dłoniach spore, podłużne kluski. Każdy obtocz w tartej bułce, usuń jej nadmiar. Krokiety kładź na patelni z rozgrzanym olejem, ładnie zrumień ze wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 04.05.2011 23:44
fajny przepis
MAŁY 09.04.2011 20:59
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak