Sposób przygotowania

Ryż przepłucz, osącz i odstaw. Na patelni rozgrzej olej i sklarowane masło. Włóż pokrojone masło, dodaj pokrojoną cebulę i przyprawy, zrumień. Przełóż do rondla z grubym dnem. Na wierzchu ułóż pokrojoną marchewkę i koperek. Zalej wodą tak, by przykryła pilaw. Duś pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie. Wsyp ryż, uzupełnij wodę tak, by przykryła potrawę. Zagotuj i trzymaj na wolnym ogniu, aż woda odparuje, a ryż będzie miękki. Zestaw z ognia i pozostaw pod przykryciem przez kwadrans. Najpierw wyłóż na półmisek ryż, a potem resztę potrawy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Przepis brzmi zachęcająco :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !