Sposób przygotowania

Zalewa:
2 l wody,
2,5 szklanki cukru,
1,5 szklanki octu 10%,
3 listki laurowe.

Do słoika:
2 ziarna pieprzu,
2 ziarna ziela angielskiego,
0,5 ząbka czosnku,
gałązka kopru.

Ogórki dokładnie umyć, pokroić w cienkie plasterki. Zalać wodą osoloną dwoma łyżkami soli i odstawić na godzinę. Następnie odcedzić wodę.
Do słoików włożyć wszystkie składniki podane wyżej i układać pokrojone ogórki.

Zalewę przygotować z podanych składników i zagotować.
Gorącą napełnić słoiki. Ogórki muszą być pokryte zalewą. Słoiki szczelnie zamknąć.
Do dużego garnka wlać wody, wstawić ogórki i pasteryzować 5 minut.
Gorące wyjąć z garnka.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !