Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierożki mandazi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko kokosowe 250 ml
cukier 4-5 łyżek
olej do smażenia
sól
drożdże suche 4 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pierożki mandazi

Drożdże wymieszaj z połową cukru i odrobiną ciepłej wody (lub mleka). Odstaw na 10 minut. Mąkę wymieszaj z solą i resztą cukru. Dodaj drożdże i tyle mleka kokosowego, by powstało dość twarde ciasto. Odstaw je do wyrośnięcia pod przykryciem na 50 minut. Rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 cm i podziel na małe trójkąty. Zostaw do wyrośnięcia na 20 minut. Trójkąty smaż w głębokim oleju na złoty kolor z obu stron. Osącz na ręczniku papierowym i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 27.05.2011 21:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak