Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulą i jabłkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1 kg
cebula 4 szt
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
bazylia 1 łyżka
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulą i jabłkiem

1. Wątróbkę dokładnie umyć i osuszyć, oprószyć przyprawami i mąką.
2. Usmażyć na margarynie.
3. Cebule obrać, pokroić w piórka.
4. Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć cebulę, zeszklić. Dodać wątróbkę pokrojone w grubą kostkę jabłka i dusić 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.05.2012 08:49
pycha;)
Pyza 16.02.2011 09:53
tradycyjne polskie pycha
Gosia40 29.01.2011 17:02
super pomysł na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak