Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowo-ryżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 25 dkg
pietruszka 10 dkg
seler 10 dkg
por 5 dkg
kalafior mały
ryż 5 łyżek
śmietana 1/3 szkl
sól do smaku
zielona pietruszka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowo-ryżowa

Warzywa obrać pokroić w paski,zalać wrzącą,osoloną wodą i gotować,dodać kalafior podzielony na cząstki,dodać ryż,gotować go miękkości,doprawić zupę śmietaną i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 19.02.2011 12:57
smaczna zupa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak