Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia na pikantnie i schabik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 60 dag
ocet balsamiczny 2 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem pęczek
miód 2 łyzka
żurawina 4 łyżki
orzechy włoskie 10 dag
chili
mąka 4 łyżki
bulion warzywny 6 lyzki
sól, pieprz
schab ok. 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia na pikantnie i schabik

Przygotowaną i pokrojoną na kawałki dynię (bez skórki, pestek i miękkiego miąższu) gotować w osolonej wodzie z dodatkiem octu winnego, około 6 minut.
Na patelni rozgrzać olej. Dodać dynię, miód, lekko posiekane orzechy, żurawinę i trzy łyżki warzywnego wywaru. Dusić około 4 minuty. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Przyprawić chili i solą.
Mięso pokroić na niezbyt grube plastry. Rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Kotlety schabowe podawać razem z pikantną dynią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LoLa 22.04.2013 06:56
z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak