Sposób przygotowania

1. Drożdże należy wymieszać z jedną łyżką cukru, 2 łyżkami ciepłego mleka i łyżką mąki.
2. Tak przygotowany rozczyn odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
3. Żółtka jaj należy utrzeć z cukrem na puszystą masę, do mąki pszennej dodać rozczyn drożdżowy, utarte żółtka, mleko i wyrobić jednolite ciasto.
4. Następnie dodać stopione masło i cukier waniliowy, wyrobić ciasto
5. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować na kształt prostokąta. Posmarować je masą makową i zawinąć na kształt rolady, następnie włożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Struclę odstawić do wyrośnięcia. Następnie wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 50 minut( ciasto powinno się zrumienić).
6. Zimną struclę polukrować posypać suchym makiem i drobnymi orzeszkami

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    dawno nie jadłam:))Pysznie wyglada
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    apetycznie wygląda ta strucla

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !