Sposób przygotowania

Masło posiekaj, połącz z żółtkami, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem. Zagnieć ciasto, schłódź w lodówce przez 30-40 minut. Z rozwałkowanego ciasta uformuj 2 prostokątne mazurki. Z okrawków przygotuj wałeczki lub warkoczyki, ułóż z nich kratkę na cieście. Posmaruj ciasto rozkłóconym jajkiem i piecz przez 15 minut w temperaturze 190 stopni. Cytrusy sparz wrzątkiem i drobno pokrój. Włóż do rondla, posyp brązowym cukrem, podduś prze 5 minut, wymieszaj z dżemem. Okienka mazurków wypełnij dżemem z owocami, wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ciasta cytrynowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !