Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i ugotować , marchewkę tak samo. Tylko pod koniec gotowania ziemniaków wrzucamy marchewkę , którą też chwilkę pogotować . Pory oczyścić i pokroić w plasterki też wrzucić razem z marchewką . Jajka gotujemy na twardo . Do garnka niedużego dać masło rozgrzać i oprószyć mąką , mieszając podlać woda 1\\2 l. z mlekiem , zagotować Dosypać bulion instant . Przyprawić solą i pieprzem oraz musztardą . Jeszcze raz zagotować , jeszcze dodajemy do prawie gotowego sosu warzywa ugotowane . Jajka przekroić na połówki . Na głęboki talerzyk wylewamy sos potem warzywa , jajka poukładać a danie posypać natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo dobra potrawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !