Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce migdałowo-kakaowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
mąka 2 szkl
cukier wanilinowy
cukier puder 3\\4 szkl
kakao 2 łyzki
oliwa łyżka
płatki migdałowe 1 zmielone

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce migdałowo-kakaowe

Do maki dodajemy cukier puder, masło i oliwę- wyrabiamy ciasto aż powstanie jednolita kulka. Ciasto rozdzielamy na dwie części: do jednej części dodajemy kakao- wyrabiamy, a do drugiej dodajemy zmielone migdały i cukier waniliowy- wyrabiamy. I teraz można robić wg. różnych wersji:
1. Obydwa ciasta wałkujemy (każde osobno) na podobny prostokąt, nakładamy na siebie i zawijamy. Kroimy w talarki o szerokości ok 1 cm
2. Dwie połówki ciasta łączymy ze sobą i formujemy w zgrabny wałeczek, kroimy w talarki o szerokości ok 1 cm
Talarki pieczemy ok 15-20 minut w temperaturze 180ºC

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak