Sposób przygotowania

gotujemy ziemniaki najlepiej wczesneijszego dnia, ziemniaki mielimy przez maszynkę. mielonę ziemniaki kładziemy na stolnicy dodajemy jedno jajko i powoli mąkę i gnieciemy aż ciasto będzie dobrze sie odklejać od rąk gdy ciasto będzie gotowe odkroić kawałek ciasta i wałkujemy wałeszki i kroimy kawałki o średnicy 1,5 cm. jak wszystko będzie gotowe wkładamy do gorącej wody posolonej gotujemy aż wypłyna na wierzch. wyciagamy sitkiem.na patelni rozpuszczamy margaryne dodajemy łyżkę bułki tartej polewamy ciepłe kopytka i posypujemy cukrem smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    Chyba wolę w tradycyjnej formie, co nie znaczy, że takie też nie są smaczne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ulubione danie mojej siostry
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ulubione danie mojej siostry
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ulubione danie mojej siostry
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    ooo ciekawe;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !