Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt: żółtka ucieramy z 1szkl. cukru, dodajemy pianę ubitą z białek, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz 1/2 tabliczki potarkowanej czekolady. Wszystko mieszamy i pieczemy w 180st.C ok 30 minut. Przekrajamy wzdłuż na 2 części.
Z 1l mleka, 2 budyni śmietankowych i 1/2 szkl. cukru gotujemy budyń, studzimy. Miksujemy z 1 kostką margaryny.
W garnuszku na wolnym ogniu roztapiamy krówki.
Układamy warstwami: biszkopt-krem budyniowy-biszkopt- krem budyniowy(cienka warstwa)- bezy. Na koniec po wierzchu polewamy roztopionymi krówkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !