Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koperek posiekany 1 łyżka
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę poszatkować i lekko osolić, pozostawiając na około 20 min aż zmięknie.
W międzyczasie obrać i zetrzeć na dużych oczkach marchewkę, drobno pokroić cebulkę.
Do miękkiej kapusty dodać przygotowane wcześniej warzywa, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem.
Wymieszać z majonezem bezpośrednio przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.11.2011 08:08
uwielbiam
pawel007 06.07.2010 12:32
smacznie wygląda.
Iwusia 04.06.2010 17:22
Wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak