Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z cukinii z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 50 dag
jajko 5 szt
mąka 5 lyżek
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
masło 3 lyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 lyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z cukinii z pieczarkami

Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, zeszklić posiekaną cebulę. Następnie, dodać pokrojone pieczarki i dusić okolo 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, wymieszać z jajkami, mąką i solą. Na rozgrzanym maśle, smażyć niezbyt grube omlety. Na każdy położyć podsmażone pieczarki, złożyć na pół. Podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.10.2013 20:43
Fajnie połączenie.
m1monika 07.04.2013 23:25
bardzo smaczny :-)
gacopierz23 21.09.2012 09:39
smaczna wersja
Rybciia 17.06.2012 21:22
smaczny :-)
Motorek 12.12.2011 13:30
ciekawe połączenie
Dorota59 27.01.2011 19:55
oj wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak