Sposób przygotowania

Umytego i oczyszczonego kurczaka zalewamy w garnku zimną wodą . Dodajemy obrane warzywa.cebule przysmazamy na odniu dodajemy do rosołu. Dodajemy przyprawy. Doprowadzamy rosół do wrzenia, po czym zmniejszamy płomień. Na powierzchni wywaru może się pojawić biała piana. . Szumowinę zbieramy łużką i gotujemy na wolnym ogniu około 1 godz. Rosół nie powinien się gotować intensywnie, bo będzie mętny i niesmaczny. Na sam koniec można jeszcze doprawić do smaku gotujemy makaron jak na opakowaniu i zalewamy rosołem. i posypujemy świezą natka pietruszki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Dominika30

    napewno bardzo pyszny , uwielbiam rosołek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !