Sposób przygotowania

wszystkie przyprawy korzenne pokruszyć i zalać 0,2 l spirytusu zmieszanego z 0.1 litra wody. Całość wlać do słoika i szczelnie zakręcić po czym odstawić w ciemne miejsce na 2 tygodnie ale codziennie mieszać zawartość. Po tym czasie zlewamy powstała zaprawkę korzenną. Do wysokiego garnka wlać 0.2 litra wody i do gorącej dodać miód i mieszając doprowadzić do wrzenia(na małym ogniu) gotować przez 10 minut. Pod koniec dodać szczyptę kwasku cytrynowego. ostudzić i dodać zaprawę korzenną i spirytus. Całość dokładnie wymieszać i rozlać do butelek. Odstawić do leżakowania na pół roku(do czasu aż się sklaruje)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    :) hm... mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !