Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 3 jaj.

Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 300 ml przegotowanej gorącej wody i rozlać do trzech płaskich naczyń. Gdy stężeją, pokroić je w kostkę. Sernik na zimno przygotować według przepisu na opakowaniu w wersji wzbogaconej. 2/3 kostek z galaretki wymieszać razem z masą sernikową. Pozostałe kostki zostawić do udekorowania góry ciasta. Masę sernikową nałożyć do tortownicy na upieczony biszkopt i wyrównać łyżką. Na wierzch od razu wsypać resztę pokrojonej galaretki. Wstawić do lodówki na 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... ciekawie brzmi... i na dodatek sernik...;P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !