Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 50 g
cebula 1 szt
kapusta biała 1/2 główki
wywar mięsny 1/2 l
smalec do smażenia
kminek Prymat do smaku
anyż do smaku
ryż 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z ryżem

Cebulę obrać ,razem ze słoniną pokroić w kostkę,roztopić smalec,dodać cebulę i słoninę,podsmażyć,pokroić kapustę ,dodać do zarumienionej cebuli,wymieszać całość
zalać wywarem,doprawić kminkiem,oregano i anyżem,gotować 10 min,dodać ryż i
gotować jeszcze przez 20 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 15.07.2012 18:48
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak