Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w pieczarkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1 szt
pieczarki 20 dag
cebula
sól, pieprz
olej
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w pieczarkach

Karpia wymoczyć w mleku, wypłukać i na godzinę przed pieczeniem posypać solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć karpia w brytwance, obsypać pokrojoną cebulą i pieczarkami skropić olejem, piec 30-40 min, polewać 3-4 razy wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak