Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafiorów po węgiersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 100 g
natka pietruszki 1/2 pęczka
majonez 1/2 szkl
wino białe wytrawne 1 kieliszek
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku
kalafior 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafiorów po węgiersku

Kalafior ugotować w wodzie z dodatkiem cukru,po ugotowaniu ,wyjąć,podzielić na cząstki ,wystudzić,wymieszać z groszkiem,posiekaną natką pietruszki,majonez połączyć z winem,doprawić i zalać kalafior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak