Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Barszcz 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
ziele angielskie 5 szt
majeranek 2 łyżki
śmietana 3-4 łyżeczki
boczek wędzony 20 dag
kiełbasa wędzona 20 dag
cebula 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

1. Do wody wrzucam liście laurowe i ziele angielskie, czekam aż się zagotuje.
2. Kroimy w kostkę boczek podsmażamy.
3. Dodajemy podsmażony boczek do zupy.
4. Rozrabiamy barszcz biały dodajemy śmietanę, roztrzepujemy, dodajemy do zupy, dodajemy majeranek.
5. Kawałki kiełbasy wrzucamy do zupy, kawałek kiełbasy kroimy w kostkę dobrze podsmażamy dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
6. Dodajemy kiełbasę podsmażoną do zupy i gotujemy, najlepsza jest jak się "przegryzie".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.11.2011 11:12
wspaniałe mniam
Anna146 05.08.2011 11:54
pysznie wygląda, aż chce się zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak