Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minimazurki cygańskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 50 gram
smażona skórka pomarańczy 50 gram
suszone owoce 120 gram
jajko 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
cukier 110 gram
mąka 150 gram
andrut
orzechy 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Minimazurki cygańskie

Orzechy, migdały i suszone owoce pokrój (część żurawiny zostaw do dekoracji), dodaj skórkę pomarańczową i posyp łyżką mąki, wymieszaj. Z cytryny otrzyj skórkę, wyciśnij sok. Żółtka oddziel od białek, z białek ubij pianę. Żółtka zmiksuj z cukrem. Dodaj bakalie i białko, wymieszaj. Andruty pokrój na kwadraty, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy mazurek nałóż porcję bakaliowej masy. Piecz 10 minut w temperaturze 220 stopni. Wystudzone polukruj, udekoruj żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 11.06.2012 08:08
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak