Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki domowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
mięso mielone 1 kg
ryż 30 dag
koncentrat pomidorowy 1 szt
bulion warzywny 1-3 l
Liść laurowy suszony Prymat 1 szczypta
ziele angielskie 1 szczypta
natka pietruszki 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki domowe

1. Kapustę gotujemy (wycinamy wcześniej głębia ale to nie konieczne).
2. odcinamy liście zewnętrzne jak są miękkie i tak cały czas gotując
3. Ścinamy główne \"nerwy\"liści.
4. Ryż gotujemy na sypko. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do ryżu, razem z mięsem mielonym.
5. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
6. Farsz nakładamy na liście i zwijamy. N
7. a dno garnka układamy same liście kapusty. Zalewamy bulionem Dodajemy ziele i listek. Gotujemy do miękkości kapusty.
8. potem z wywaru powstałego z gotowanej kapusty robimy sos pomidorowy (dodajemy koncentrat pomidorowy, zatrzepać mąką)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 15.12.2011 16:54
mniam naszła mni chęć na nie
miki47 28.03.2011 15:13
pysznie
blizniaczki09 07.03.2011 18:34
te gołąbki wyglądają apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak