Sposób przygotowania

1. Kapustę gotujemy (wycinamy wcześniej głębia ale to nie konieczne).
2. odcinamy liście zewnętrzne jak są miękkie i tak cały czas gotując
3. Ścinamy główne \"nerwy\"liści.
4. Ryż gotujemy na sypko. Cebulę drobno kroimy. Dodajemy do ryżu, razem z mięsem mielonym.
5. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
6. Farsz nakładamy na liście i zwijamy. N
7. a dno garnka układamy same liście kapusty. Zalewamy bulionem Dodajemy ziele i listek. Gotujemy do miękkości kapusty.
8. potem z wywaru powstałego z gotowanej kapusty robimy sos pomidorowy (dodajemy koncentrat pomidorowy, zatrzepać mąką)

Komentarze

  • 1
    hand-drawn-beautiful-woman_23-2147512338
    Opublikowano

    blizniaczki09

    te gołąbki wyglądają apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam naszła mni chęć na nie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !