Sposób przygotowania

1. szynkę marynujemy w wodzie z dodatkiem liści laurowych ziela angielskiego, sól, pieprz można dać majeranek
2. na drugi dzień robimy mieszankę ulubionych przypraw z olejem
3. nacinamy mięso w kratkę i nacieramy dokładnie olejem z przyprawami
4. pieczemy w piekarniku (możemy w rękawie a pod koniec rękaw rozciąć aby się szynka zarumieniła lub bez rękawa jeśli wolimy szynkę suchą)
5. pieczemy w nagrzanym do 190 stopni piekarniku (30 min pieczenia na każde 50 dag szynki + 30 min, czyli jeśli szynka waży 2 kg pieczemy ok 2,5godziny) do szynki zaglądamy co jakiś czas, można podlewać powstałym tłuszczem

Komentarze

  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ślinka leci
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    piękny kolor i zapewne doskonały smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    polly66

    zachęcająco wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !