Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 0,5 kg
ogórki kiszone 2 szt
cebula biała 2 szt
oliwa
pieprz
sól
jajko 1 szt
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar

polędwica wołowa 1/2 kg
jajko 1 szt.
żółtko 1 szt.
oliwa 5 łyżek
Polędwicę zmielić. Do zmielonego mięsa wbijamy jajko i dodając sukcesywnie po kilka kropli oliwy, dokładnie wyrabiamy (np ręką). Gdy mięso stanowi jednolitą całość dodajemy sól i pieprz – doprawiamy do smaku.
Cebulę i ogórki kroimy w drobniutką kostkę.
Mięsko przekładamy na talerz. W środku każdego tatara robimy małe wgłębienie, wkładamy żółtko jajka. Obsypujemy dookoła cebulą i ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 15.08.2013 07:29
Uwielbiam tatara :)
Ada-Gaba 18.11.2012 08:47
apetyczny
Dorian 18.07.2012 23:00
pieknie podany ten tatar
dianix 09.03.2012 13:53
ja nigdy nie probowalam, choc ostatnio miałam okazje.. na sama mysl jakos mnie odrzuca... hehe, ale wielu osobom to fakt smakuje
Ewelina47 13.12.2011 10:55
niektórzy go wręcz uwielbiają a ja nadal nie mogę się jakoś przekonać...
Tika4444 24.11.2011 20:03
nie wszyscy lubią - ja uwielbiam
Tika4444 24.11.2011 20:03
nie wszyscy lubią - ja uwielbiam
rzenia15 16.10.2011 11:38
mój mąż uwielbia tatar

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak