Sposób przygotowania

polędwica wołowa 1/2 kg
jajko 1 szt.
żółtko 1 szt.
oliwa 5 łyżek
Polędwicę zmielić. Do zmielonego mięsa wbijamy jajko i dodając sukcesywnie po kilka kropli oliwy, dokładnie wyrabiamy (np ręką). Gdy mięso stanowi jednolitą całość dodajemy sól i pieprz – doprawiamy do smaku.
Cebulę i ogórki kroimy w drobniutką kostkę.
Mięsko przekładamy na talerz. W środku każdego tatara robimy małe wgłębienie, wkładamy żółtko jajka. Obsypujemy dookoła cebulą i ogórkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    mój mąż uwielbia tatar
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie wszyscy lubią - ja uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie wszyscy lubią - ja uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    niektórzy go wręcz uwielbiają a ja nadal nie mogę się jakoś przekonać...
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    ja nigdy nie probowalam, choc ostatnio miałam okazje.. na sama mysl jakos mnie odrzuca... hehe, ale wielu osobom to fakt smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pieknie podany ten tatar
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Uwielbiam tatara :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !