Sposób przygotowania

Smażymy placki naleśnikowe. Ddrobno kroimy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni w łyżce masła. Dodajemy pieczarki i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut, a następnie smażymy, aż do odparowania wody. Całość przyprawia­my solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na każdy naleśnik nakładamy czubatą łyżkę farszu i formujemy krokiety. Przed podaniem krokiety panierujemy w roztrzepanym jajku, na­stępnie w tartej bułce i zrumieniamy w rozgrzanym maśle na patelni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepadam za takimi krokietami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszne krokiety

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !