Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka po Hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 70 dkg
cebula 2
wieprzowina 20 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
żółty ser 8 dkg
sól
pieprz
czosnek
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka po Hiszpańsku

Brukselkę zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru. Zagotować, zostawić na 10 min, i dogotować pod przykryciem. Odcedzić. Pokrojoną cebulę i zmielone mięso lekko zarumienić, skropić wodą i dusić do miękkości. Następnie dodać do brukselki i koncentratu pomidorowego i doprawić do smaku. Dać do naczynia żaroodpornego, posypać żółtym serem i zapiec. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 26.09.2011 23:15
fajny pomysł
Motorek 06.08.2011 09:40
super
RenataZ-et 14.05.2011 23:54
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak