Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
olej 4 łyżki
jajko 1 sztuka
woda letnia wg potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na pierogi

Mąkę przesiać do miski przez sito (wtedy będzie bardziej puchła).
Dodać jajko i olej.
Zacząć wyrabiać ciasto, w trakcie wyrabiania dodawać stopniowo wodę.
UWAGA: woda musi być ciepła ale nie gorąca. Jeśli dodamy zimną wodę to ciasto będzie twarde i trudne do wyrobienia.
Ciasto powinno być miękkie i odchodzić od brzegów miski i od rąk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak