Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa przecierana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola 30 g
słonina 5 g
majeranek
warzywa 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa przecierana

Fasolę przebrać, opłukać, i zalać na noc przegotowaną wodą. Fasolę ugotować w tej samej wodzie, przetrzeć przez sito. Przygotować wywar z warzyw. Przetartą fasolę połączyć z wywarem, dodać drobno pokrojoną, stopioną słoninkę. Wsypać majeranek, zagotować. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 17.11.2011 20:11
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak