Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nerki z fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 50 dag
fasolka szparagowa 30 dag
mąka 2-3 łyżki
sól i pieprz do smaku
masło 2-3 łyżki
bulion warzywny 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: nerki z fasolką szparagową

Nerki oczyścić i wykroić środki, zalać zimną wodą, zagotować, odlać woda zalać jeszcze raz, gotować około 20 minut.
Fasolkę obgotować , aby była prawie miękka, pokroić na pół .
Ugotowane nerki pokroić w kostkę
Zrobić zasmażkę z masła i mąki, połączyć z bulionem, dodać nerki i fasolkę, pogotować kilkanaście minut, przyprawić do smaku.
Podawać np do kaszy jęczmiennej

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.01.2011 18:27
tez tak myslę;)
Emilia22 27.01.2011 16:39
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak