Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka agrestowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 35 dkg
woda 1/4 l
skórka cytrynowa 1 cytryna
laska wanilii 1/4 szt
cukier 15 dkg
grysik 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka agrestowa

Opłukany agrest razem ze skórką z cytryny i laską wanilii gotować przez 10 min,następnie przecedzić przez sito,oddzielony kompot z agrestu odmierzyć i razem z cukrem zagotować,dodając grysik,po ugotowaniu poczekać ,aż odparuje woda,gotowy grysik nałożyć do salaterki i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak