Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po żeglarsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka perłowa szkl
olej
mąka łyżka
rosół szkl
śmietana 1/3
rodzynki 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po żeglarsku

Fasolę zalać zimną wodą zagotować i zostawić na 2 godz. Potem ugotować i odcedzić. Tłuszcz rozgrzać i wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Rozprowadzić zimnym rosołem, szybko mieszając, zagotować. Połączyć z fasolą, dodać śmietanę,pokrojone w półplasterki korniszony oraz rodzynki. Dusić kilka minut. Podawać z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.04.2011 15:29
super
tomek18 26.03.2011 08:26
jest super
Nina7 27.01.2011 15:57
sama nazwa już zachęca do skorzystania z tego przepisu - super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak