Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek grysikowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
margaryna 25 dag
cukier waniliowy 2 opakowania
cukier 1 szklanka
kasza manna 1 szklanka
kakao 2 łyżki
wiórka kokosowe 10 dag
herbatniki 5 opakowań

Przepis i sposób przygotowania na: Placek grysikowiec

Do zagotowanego mleka dodać kostkę margaryny, szklankę cukru,cukier waniliowy. Wszystkie składniki mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy kaszę manną cały czas mieszając,aby nie porobiły się grudki. Ściągamy z ognia. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i jeszcze chwilę mieszamy i gotujemy. Do drugiej dodajemy wiórka kokosowe i też chwilę gotujemy. W brytfannie układamy herbatniki, wykładamy gorącą białą masę a następnie kakaową. Układamy na wierzchu resztę herbatników. Polewamy lukrem,posypujemy wiórkami kokosowymi.(5 dag)lub robimy polewę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 09.06.2012 19:59
dobry placek bez pieczenia
Agnik 28.01.2012 22:02
mniam
Ela15 31.07.2011 20:14
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak