Sposób przygotowania

Brokuły podzielić na różyczki, a nóżki brokuła pokroić na kawałki ok. 2 cm, gotować na parze pod przykryciem przez ok. 10 minut (powinny być lekko twarde).
Makaron ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu.

Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojony w kostkę czosnek, zrumienić, następnie dodać ugotowane brokuły, wymieszać z czosnkiem, dodać masło, soli i pieprzu do smaku, wymieszać, dodać odcedzony makaron, całość wymieszać i jeszcze chwile podgrzewać, na końcu wsypać drobno starty żółty ser i podgrzewać przez chwilę cały czas mieszając. Jak ser się roztopi zdjąć z ognia i trzymać jeszcze chwilę pod przykryciem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !