Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka na grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 1 szczpyta
Ziele angielskie mielone Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
piwo 1 szt
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 przyprawa
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka na grilla

1. karkówkę maczamy w marynacie (woda, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pieprz) przez kilka godzin (co najmniej 2-3godziny)
2. kroimy w plastry o gr ok 1cm rozbijamy delikatnie tłuczkiem przyprawiamy przyprawą
3. każdy kawałek zawijamy w folię do środka podlewamy trochę piwa pieczemy w tej foli na grillu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak