Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski czeskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 125 g
masło 25 g
jajko 1 szt
sól do smaku
mleko 1/8 l
natka pietruszki w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski czeskie

Mąkę przesiać,utrzeć jajko,masło,sól,wraz z mlekiem,dodać do mąki i dokładnie wymieszać,łyżką formować kluski i wrzucać na gotującą się wodę,gotować 10 min,kluski podawać z masłem,posypane natką ,z daniami mięsnymi i drobiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak