Sposób przygotowania

cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni, następnie dodać drobno pokrojony czosnek i podsmażyć. Do tego dodać mięso mielone i razem smażyć na średnim ogniu dodając przyprawy (chilli, papryka słodka, kucharek, bazylia). do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki i razem dusić na małym ogniu. Po chwili dodać 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego (dla koloru) oraz 1-2 łyżeczki cukru aby zlikwidować kwaśność. Wszystko dusić jeszcze przez chwilę na małym ogniu dodając przyprawy (chilli, papryka, bazylia,itp.) do uzyskania właściwego dla siebie smaku - pikantności. Ponadto w czasie smażenia zagotować wodę i ugotować makaron. Makaron można podawać polewając go przyrządzonym sosem lub jak ja wolę w dużym garnku (naczyniu) makaron i sos razem wymieszać aby składniki się przeszły i dopiero podawać na talerzu. Dodatkowo posypać startym żółtym serem i udekorować listkiem bazylii lub mięty.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jamci37

    zapomniałem napisać w przepisie że najlepszy do tego jest makaron penne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    cos dla mnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    cos dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa36

    wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !